logomoulkiotis epejergasiakreatos
Υπεύθυνος Ομίλου: Μουλκιώτης Παναγιώτης
Στρατηγού Ρόκα Νικολάου 48, Μάνδρα, 19600, ΑΤΤΙΚΗ
Τηλ: 2105556910 - 2105550800
Κιν:  6940726555
Όμιλος Μουλκιώτης Π. ΕΠΕ
2105556910
info@moulkiotis.gr
Τα Αλλαντικά μας

Επεξεργασία Κρέατος - Παρασκευάσματα

Κρεοπωλείο - Λιανική Πώληση

Σημαντικά μυστικά του Κρέατος

Γιατί το καλό κρέας δεν είναι ποτέ καλό κατά τύχη!

syntages3Το κρέας δεσπόζει στο τραπέζι της ελληνικής διατροφής κι έχει μεγάλη σημασία για τη σωστή θρέψη και ανάπτυξη
του ανθρώπου. Περιέχει πρωτεΐνες, σίδηρο, βιταμίνη Β12 που λαμβάνεται μόνο από ζωικά προϊόντα κλπ. Κάθε είδος κρέατος έχει τη δική του μοναδική γεύση.

Γράφει ο Μουλκιώτης Παναγιώτης

 

Τι είναι η ωρίμανση του κρέατος;

Η ωρίμανση είναι μια φυσική διεργασία που υφίσταται το κρέας και μέσω αυτής γίνεται τρυφερότερο και γευστικότερο. Είναι μια αργή διεργασία που ξεκινά με τη σφαγή και ολοκληρώνεται τουλάχιστον 4-7 ημέρες αργότερα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη φάση της ωρίμανσης, το κρέας να διατηρείται στο σωστό εύρος θερμοκρασιών που κυμαίνεται από τους 0°C μέχρι τους 2°C. Γι' αυτό για μας τους ειδικούς του κρεοπωλείου Μουλκιώτης, η ωρίμανση του κρέατος είναι επιτακτική. Κατά την διάρκεια της ωρίμανσης (διάσπαση των λιπών) καθώς και η πρωτεόλυση (διάσπαση των πρωτεϊνών) προσδίδει στις πρωτεΐνες και το λίπος ένα πολύ πιο σημαντικό ρόλο στη γεύση του κρέατος.

syntages2

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το χρώμα του κρέατος;

Το κόκκινο χρώμα του οφείλεται κυρίως στη μυογλοβίνη, την πρωτεΐνη που μεταφέρει το οξυγόνο στα μυϊκά κύτταρα. Δευτερευόντως οφείλεται στην αιμογλοβίνη που βρίσκεται στο αίμα. Το χρώμα επηρεάζεται επίσης από την ηλικία του ζώου, το είδος, το φύλο, τη διατροφή του, ακόμα και το πόσο πολύ κινείται. Το κρέας μεγαλύτερων σε ηλικία ζώων έχει πιο σκούρο χρώμα, γιατί τα επίπεδα μυογλοβίνης αυξάνονται με την ηλικία.

Εάν το χρώμα αλλάξει όσο το κρέας είναι στην κατάψυξη τι σημαίνει αυτό;

Αλλαγές στο χρώμα συμβαίνουν τόσο στην κατάψυξη όσο και στην ψύξη, χωρίς να επηρεάζουν την ασφάλεια του κρέατος. Μπορείτε να τις περιορίσετε τυλίγοντάς το σε περιτύλιγμα ειδικό για την κατάψυξη και αφαιρώντας όσο περισσότερο αέρα μπορείτε από τη συσκευασία.

Εάν ο κιμάς είναι κόκκινος εξωτερικά και καφετί στο εσωτερικό του σημαίνει ότι έχει χαλάσει;

Όχι, η διαφορά στο χρώμα δεν δείχνει αλλοίωση. Το ζωηρό χρώμα οφείλεται στο οξυγόνο που αντιδρά με τις χρωστικές ουσίες του κρέατος, ενώ το σκούρο χρώμα στο εσωτερικό δείχνει ότι κάτω από την επιφάνεια διεισδύει πολύ λιγότερο οξυγόνο.

Μυστικά Ψησίματος Κρέατος

  • Η κατσαρόλα είναι ο καλύτερος τρόπος μαγειρέματος για μεγάλα κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος. Αν θέλετε μαζί με το κρέας βάζετε και λίγα λαχανικά ώστε να έχουμε ένα διατροφικά ισορροπημένο γεύμα με πλούσια γεύση και άρωμα.
  • Τις μπριζόλες αρχικά τις ψήνουμε σε δυνατή φωτιά ώστε να ψηθούν εξωτερικά δημιουργώντας κρούστα κι έτσι φυλακίζουμε τους χυμούς της. Συνεχίζουμε με χαμηλότερη θερμοκρασία γιατί αλλιώς θα στεγνώσουν και θα σκληρύνουν.
  • Επειδή το μοσχάρι δεν περιέχει πολύ λίπος και μπορεί να στεγνώσει, στο ψήσιμο καλό θα ήταν να προστεθεί λάδι ή βούτυρο για το σοτάρισμα ή το μαγείρεμα.
  • Στο ψήσιμο του κρέατος απαγορεύεται να τρυπάτε, να χαράζετε ή να ζουλάτε το κρέας γιατί θα χάσει τα υγρά του και θα γίνει στυφό και σκληρό.

Ο Μουλκιώτης Παναγιώτης είναι ιδιοκτήτης του κρεοπωλείου Μουλκιώτης & ΣΙΑ Ο.Ε που εδρεύει στο δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας και υπεύθυνος επιλογής προϊόντων του καταστήματος, καθώς και διασφάλισης ποιότητας.

Μην διστάσετε να ρωτήσετε τους ειδικούς του κρεοπωλείου μας για το σωστό κομμάτι και τον τρόπο μαγειρέματός μας.

Μουλκιώτης Π. ΕΠΕ - Εγγύηση Ποιότητας

Όλα τα κρέατά μας συνοδεύονται από πιστοποιητικά καταλληλότητας. Απαιτούμε και διεκδικούμε από στους συνεργάτες και τους προμηθευτές μας, ακόμη καλύτερη ποιότητα χωρίς επανάπαυση.

  • Αγωνιζόμαστε για να σας παρέχουμε υψηλή ποιότητα προϊόντων.
  • Σύγχρονη παραλαβή εμπορευμάτων από μηχανικά μέσα σε ράμπα εκφόρτωσης αποκλείοντας έντομα και σκόνη εξασφαλίζοντας την Ψυκτική Αλυσίδα.
  • Επενδύουμε στην ανάπτυξη της επιχείρησης και στον εκσυγχρονισμό των εργαλείων μας.
  • Επενδύουμε στο χώρο και το περιβάλλον αναμονής.
  • Είμαστε πάντα πρόθυμοι να ακούσουμε και να συζητήσουμε τις δικές σας απόψεις κι εκδοχές όσων έχουμε πετύχει έως σήμερα.
Πιέζουμε συνεχώς για την μείωση των τιμών χωρίς καν τον τραυματισμό της ποιότητας.

Προσφορές Λιανικής Πώλησης

Έντερα Αρνίσια

Γαρδουμπάκια

Κοκορετσάκια

Σπληνάντερο

Σπάλα μόσχου Ελλάς

Ελιά μόσχου Ελλάς

Αρνί Γάλακτος μισό

Αρνί παϊδάκι γάλακτος

Αρνί μπούτι γάλακτος

Αρνί χεράκι γάλακτος

Αρνί μπούτι Περσινό

Αρνί χεράκι Περσινό

Αρνί παϊδάκι Περσινό

Λουκάνικο Κοτόπουλο

Υπηρεσία Μουλκιώτη Delivery

Από Δευτέρα έως Σάββατο ΔΩΡΕΑΝ διανομή κατ’ οίκον με τον ιδιόκτητο ψυχόμενο στόλο μας.

Είμαστε οι μοναδικοί στη διανομή κρεοπωλείου με ιδιόκτητο ψυχόμενο στόλο διατηρώντας την ψυκτική αλυσίδα όπως άλλωστε ορίζει και η πιστοποίηση HACCP που διαθέτουμε με τα πρότυπα ISO 22000:2005.

Πληρωμή και με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα αφού τα αυτοκίνητα μας είναι εξοπλισμένα με ασύρματα POS.

Πιστοποιήσεις

Newsletter

Μάθετε πρώτοι νέα και προσφορές μας!
Τελευταία νέα

Η αυλαία για την FOOD EXPO 2018 έπεσε.

IMG 8768Η προτίμησή σας και η εμπιστοσύνη σας για τα προϊόντα και Την εταιρεία μας, μας ανέδειξαν για άλλη μια χρονιά στην κορυφή ιδιαίτερης παραγωγής αλλαντικών και παραδοσιακών προϊόντων στην Ελλάδα.

Δείτε Περισσότερα...>>