Μυστικά
Εκλεκτά κρέατα παραγωγής μας
2105556910, 2105550800, 6940726555

Βραβεύσεις προϊόντων μας 2015

Χρυσό Μετάλλιο Ποιότητας

Xryso-2015

• Λουκάνικο χοιρινό γεμιστό 
   με φέτα-ντομάτα-πιπεριά

 

 

 

 

Αργυρό Μετάλλιο Ποιότητας

Argyro  Σουτσούκι πολίτικο

•  Ζαµπόν φούρνου καπνιστό

•  Λουκάνικο χωριάτικο σουτζουκ µπεγλερ

 

Χάλκινο Μετάλλιο Ποιότητας

Xalkino• Γαλοπούλα φούρνου καπνιστή

 

• Παριζάκι

 

• Κεµπάπ πολίτικο

• Γύρος κοτόπουλο

 

• Λουκάνικο καραµανλίδικο

 
ΝΕΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

login

Σημαντικά μυστικά του Κρέατος

 

Γιατί το καλό κρέας δεν είναι ποτέ καλό κατά τύχη!

syntages3Το κρέας δεσπόζει στο τραπέζι της ελληνικής διατροφής κι έχει μεγάλη σημασία για τη σωστή θρέψη και ανάπτυξη
του ανθρώπου. Περιέχει πρωτεΐνες, σίδηρο, βιταμίνη Β12 που λαμβάνεται μόνο από ζωικά προϊόντα κλπ. Κάθε είδος κρέατος έχει τη δική του μοναδική γεύση.

Γράφει ο Μουλκιώτης Παναγιώτης

 

Τι είναι η ωρίμανση του κρέατος;

Η ωρίμανση είναι μια φυσική διεργασία που υφίσταται το κρέας και μέσω αυτής γίνεται τρυφερότερο και γευστικότερο. Είναι μια αργή διεργασία που ξεκινά με τη σφαγή και ολοκληρώνεται τουλάχιστον 4-7 ημέρες αργότερα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη φάση της ωρίμανσης, το κρέας να διατηρείται στο σωστό εύρος θερμοκρασιών που κυμαίνεται από τους 0°C μέχρι τους 2°C. Γι' αυτό για μας τους ειδικούς του κρεοπωλείου Μουλκιώτης, η ωρίμανση του κρέατος είναι επιτακτική. Κατά την διάρκεια της ωρίμανσης (διάσπαση των λιπών) καθώς και η πρωτεόλυση (διάσπαση των πρωτεϊνών) προσδίδει στις πρωτεΐνες και το λίπος ένα πολύ πιο σημαντικό ρόλο στη γεύση του κρέατος.

syntages2

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το χρώμα του κρέατος;

Το κόκκινο χρώμα του οφείλεται κυρίως στη μυογλοβίνη, την πρωτεΐνη που μεταφέρει το οξυγόνο στα μυϊκά κύτταρα. Δευτερευόντως οφείλεται στην αιμογλοβίνη που βρίσκεται στο αίμα. Το χρώμα επηρεάζεται επίσης από την ηλικία του ζώου, το είδος, το φύλο, τη διατροφή του, ακόμα και το πόσο πολύ κινείται. Το κρέας μεγαλύτερων σε ηλικία ζώων έχει πιο σκούρο χρώμα, γιατί τα επίπεδα μυογλοβίνης αυξάνονται με την ηλικία.

Εάν το χρώμα αλλάξει όσο το κρέας είναι στην κατάψυξη τι σημαίνει αυτό;

Αλλαγές στο χρώμα συμβαίνουν τόσο στην κατάψυξη όσο και στην ψύξη, χωρίς να επηρεάζουν την ασφάλεια του κρέατος. Μπορείτε να τις περιορίσετε τυλίγοντάς το σε περιτύλιγμα ειδικό για την κατάψυξη και αφαιρώντας όσο περισσότερο αέρα μπορείτε από τη συσκευασία.

Εάν ο κιμάς είναι κόκκινος εξωτερικά και καφετί στο εσωτερικό του σημαίνει ότι έχει χαλάσει;

Όχι, η διαφορά στο χρώμα δεν δείχνει αλλοίωση. Το ζωηρό χρώμα οφείλεται στο οξυγόνο που αντιδρά με τις χρωστικές ουσίες του κρέατος, ενώ το σκούρο χρώμα στο εσωτερικό δείχνει ότι κάτω από την επιφάνεια διεισδύει πολύ λιγότερο οξυγόνο.

meat123Μυστικά Ψησίματος Κρέατος

 

  • Η κατσαρόλα είναι ο καλύτερος τρόπος μαγειρέματος για μεγάλα κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος. Αν θέλετε μαζί με το κρέας βάζετε και λίγα λαχανικά ώστε να έχουμε ένα διατροφικά ισορροπημένο γεύμα με πλούσια γεύση και άρωμα.
  • Τις μπριζόλες αρχικά τις ψήνουμε σε δυνατή φωτιά ώστε να ψηθούν εξωτερικά δημιουργώντας κρούστα κι έτσι φυλακίζουμε τους χυμούς της. Συνεχίζουμε με χαμηλότερη θερμοκρασία γιατί αλλιώς θα στεγνώσουν και θα σκληρύνουν.
  • Επειδή το μοσχάρι δεν περιέχει πολύ λίπος και μπορεί να στεγνώσει, στο ψήσιμο καλό θα ήταν να προστεθεί λάδι ή βούτυρο για το σοτάρισμα ή το μαγείρεμα.
  • Στο ψήσιμο του κρέατος απαγορεύεται να τρυπάτε, να χαράζετε ή να ζουλάτε το κρέας γιατί θα χάσει τα υγρά του και θα γίνει στυφό και σκληρό.

 

Ο Μουλκιώτης Παναγιώτης είναι ιδιοκτήτης του κρεοπωλείου Μουλκιώτης & ΣΙΑ Ο.Ε που εδρεύει στο δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας και υπεύθυνος επιλογής προϊόντων του καταστήματος, καθώς και διασφάλισης ποιότητας.

Μην διστάσετε να ρωτήσετε τους ειδικούς του κρεοπωλείου μας για το σωστό κομμάτι και τον τρόπο μαγειρέματός μας.

Χονδρική - Λιανική Πώληση Προϊόντων

Νέα - Προσφορές

captcha 

Επεξεργασία Κρέατος Μουλκιώτης

Υπηρεσία Μουλκιώτη Delivery

moulkiotis delevery

Δείτε τον κατάλογο Λιανικής

Πιστοποίση ΗACCP

ICS-ISO22000-D2 copy

Άδειες Προϊόντων

adeies prointon